Slogovci smo med prvomajskimi počitnicami bili zelo aktivni. Dvakrat smo se »borili« na boksarski delavnici v športnem centru Dejana Zavca GYM na Ptuju. Tja smo se podali z učenci od 4. do 9. razreda. Na dveh urah boksa smo se naučili več različnih boksarskih udarcev, ki smo jih preizkusili na boksarskih vrečah in loparjih, motoriko nog in koncentracijo smo urili s pomočjo teniških žogic, na koncu smo se pomerili tudi v ringu, kjer nam je bilo dovoljeno boksati samo v trup.

Sredi počitniškega tedna smo se podali na »lov na lisice«. Medse smo povabili radiogoniometriste. Radiogoniometrija ali prvotno lov na lisico je ena izmed različic orientacije, kjer tekmovalci s pomočjo posebnih sprejemnikov z usmerjeno anteno (radiogonimetri) v čim krajšem času na tekmovalnem področju odkrijejo skrite oddajnike – lisice. Zbrali smo se v šoli, kjer smo predelali teorijo, nato smo se podali pred ormoški grad, kjer smo imeli start za lov na tri oddajnike. Da nam med čakanjem na start ni bilo dolgčas, smo si podajali frizbi in trenirali slacklining.

Za zaključek počitniškega sloga smo se z mlajšimi učenci dobili na ormoškem atletskem stadionu, kjer smo se seznanili s tehničnimi disciplinami atletike (met vorteksa, met kladiva, met diska, skok v daljino, tek čez ovire). Na delavnici se nam je pridružil bivši učenec naše šole Jurček Korpič Lesjak in nam pokazal tehniko meta kladiva in meta diska. Tega obiska smo bili zelo veseli, saj Jurček dosega vidne rezultate v metu kladiva in diska na državnih tekmovanjih.

Aktivno smo izkoristili počitniški čas, saj se je delavnic udeležilo skupno 119 učencev, izpeljali smo jih brez poškodb, pridobili smo nova znanja in izkušnje.

Se vidimo na naslednjih slogastičnih delavnicah!

 

Lep športen pozdrav, Simona Brumen,

koordinatorica projekta Zdrav življenjski slog

Ali antene delujejo Frizbi IMG_6097 IMG_6124 IMG_6133 IMG_6194 IMG_6208 IMG_6228 IMG_6298 IMG_6356 IMG_6376 Karta poti Klip-klap-klop Met kladiva Met vorteksa Najdimo signal Orientacijski pozdrav Traveler DC 120 Priprava pred startom Priprave Skok v daljino z zaletom Slacklining Start iz stratnih blokov Start Tek čez ovire Vaje na ovirah Vorteks Zmagovalnih pet