Ljudska univerza Ormož je v sredo, 17. maja 2017, pripravila Parado učenja, ki je na grajskem dvorišču v Ormožu združila številne inštitucije, društva in posameznike, da so prikazali svoje delo in poslanstvo, rdeča nit pa je bilo učenje v vseh oblikah in za vse starostne skupine. Na vabilo se je odzvala tudi OŠ Ormož, ki so jo zastopali učenci s tremi mentoricami, in sicer Tina Zadravec z učenkami Živalovarstvenega krožka, Nataša Rizman Herga z mladimi kemiki ter Urška Stanko s projektom Umetnost učenja. Učenci so dobili na voljo 3 stojnice, na katerih so predstavili svoje delo.

Umetnost učenja so mimoidočim skušale približati devetošolke Erin Rajh, Nastja Meško in Hana Zajšek – delile so nasvete glede učnih strategij, jim približale različne mnemotehnike ter prikazale izsledke raziskovalne naloge, s katero so Nastja Meško, Hana Zajšek in Maša Gašparič v mesecu aprilu dosegle bronasto priznanje na državnem srečanju mladih raziskovalcev.

V bele plašče so bile oblečene osmošolke Tina Zadravec, Maša in Tjaša Dežmarič, ki so obiskovalcem Parade učenja s poskusi na stojnici prikazale kemijo v vsakdanjem življenju. Devetošolca Miha Komperšak in Ivan Borovičkić pa sta na odru izvedla še poskus Sramežljiva megla, s katerim sta se že uspešno predstavila na državnem tekmovanju iz kemijskih poskusov v Ljubljani.

Četrtošolke Ana Hudin, Maša Murad in Lucija Kukovec so na stojnici predstavljale poslanstvo Živalovarstvenega krožka, s katerim redno sodelujejo tudi prostovoljke iz Društva za zaščito živali Pomurja. Na stojnici sta bili tokrat ob učenkah tudi Mirjana in Vera, ki sta poudarjali, kako pomembna je vzgoja mladih za pozitiven odnos do živali. Dokaz za to so bile Ana, Maša in Lucija, ki so vse dopoldne preživele v družbi psičke lastnice Petre Pleh, ormoške vzrediteljice psov in kinologinje, ki s krožkom redno sodeluje. Sapo jemajoč pa je bil nastop petošolke Maruše Leskovar, ki je s svojo psičko Kajo na odru prevzela obiskovalce, saj je s pozitivno energijo napolnila vso grajsko dvorišče, ki je začutilo, kako blagodejen je za otroke lahko stik z živaljo.

Tina Zadravec