Mesec: maj

teden: 3. 5. – 7. 5. 2021

Številka ob jedi označuje alergen. Seznam alergenov je v tabeli pod jedilnikom   

Ponedeljek  
Zajtrk Rženi kruh (1), maslo (7), marmelada, bela kava (7).
Malica Domači kmečki kruh (1), puranje prsi, kumara, zeliščni čaj.
Kosilo Zdrobova juha (1,9), čufti v paradižnikovi omaki (1,3), pire krompir (7), sadna solata.
Torek
Zajtrk Kruh Sovital (1), Zdenka sir (7), čaj.
Malica Mlečni riž (7), banana.
Kosilo Gobova juha (1,7), zrezek v česnovi omaki (1,7), njoki (1,3), solata (12).
Sreda
Zajtrk Mlečni zdrob (1,7), sadje.
Malica Domači kmečki kruh (1), jajčna omleta (1,3), čaj.
Kosilo Porova juha (1,7), ribji polpeti (tuna) (1,4), slan krompir, zelena solata s koruzo (12), naravni sok.
Četrtek
Zajtrk Polnozrnati kruh (1), rezina sira (7), čaj.
Malica Rženi kruh (1), navadni jogurt (7).
Kosilo Zeljne krpice (1,3), hrenovka, pečenica, narastek s proseno kašo in suhimi slivami (1,3,7).
Petek
Zajtrk Graham bombetka (1), mleko (7).
Malica Polnozrnati kruh (1,3,6,7,11), maslo (1,7) in med, EKO mleko (7).
Kosilo Kostna juha (1,3,9), piščančja tortilja (1), pečen krompir, rdeča pesa in zelena solata (12).

Snovi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

PODATKI O ALERGENIH, KI JIH MENI VSEBUJE 

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira in proizvodi iz njih)
2. Raki in proizvodi iz njih
3. Jajca in proizvodi iz njih
4. Ribe in proizvodi iz njih
5. Arašidi in proizvodi iz njih
6. Soja in proizvodi iz soje
7. Mleko in izdelki iz mleka (laktoza)
8. Oreški (orehi, lešniki, mandeljni, ameriški orehi, pistaciji in izdelki iz njih)
9. Listna zelena in izdelki iz nje
10. Gorčično seme in proizvodi iz njega
11. Sezamovo seme in proizvodi iz njega
12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10mg/kg ali10mg/l glede na skupni SO2
13. Volčji bob in proizvodi iz njega
14. Mehkužci in proizvodi iz njih