Mesec: FEBRUAR

teden: 6.2. – 10. 2. 2023

Številka ob jedi označuje alergen. Seznam alergenov je v tabeli pod jedilnikom   

Ponedeljek  
Zajtrk Polnozrnati kruh (1), mesni namaz (3,7), rezina paprike, sadni čaj.
Malica Žitne kroglice (1), mleko (7), hruška.
Kosilo Kostna juha (1,3,9), pečene perutničke, mlinci (1,3), zelena solata s korenčkom (12).
 
Torek
Zajtrk Mlečni riž s posipom (6,7,8), banana.
Malica Rženi kruh (1), kuhan pršut, rezina paradižnika, lipov čaj. (Dodatno sadje iz ŠS).
Kosilo Kašina juha (1,7), pečena riba (4), zelenjavni narastek (1,3,7), pečen krompir, rukola v solati (12), rdeča pesa, razredčen naravni sok.
 
Sreda
Zajtrk /
Malica /
Kosilo /
 
Četrtek
Zajtrk Kmečki kruh (1), pečeno jajce (3), sveža zelenjava, sadni čaj.
Malica Pariški kruh (1), džem, kisla smetana (7), bela kava (7). (Dodatno sadje iz ŠS).
Kosilo Kisla repa (1,7), zabeljen fižol, pečenica ali hrenovka (6), domače pecivo (1,3,7).
 
Petek
Zajtrk Polnozrnata štručka (1), kakav (6,7,8), mandarina.
Malica Graham kruh (1), poli v solati, sadje.
Kosilo Gobova juha z ajdovo kašo (1,7), lazanja (1,3,7), kitajsko zelje v solati (12), domači jogurt (7).

Snovi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

PODATKI O ALERGENIH, KI JIH MENI VSEBUJE 

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira in proizvodi iz njih)
2. Raki in proizvodi iz njih
3. Jajca in proizvodi iz njih
4. Ribe in proizvodi iz njih
5. Arašidi in proizvodi iz njih
6. Soja in proizvodi iz soje
7. Mleko in izdelki iz mleka (laktoza)
8. Oreški (orehi, lešniki, mandeljni, ameriški orehi, pistaciji in izdelki iz njih)
9. Listna zelena in izdelki iz nje
10. Gorčično seme in proizvodi iz njega
11. Sezamovo seme in proizvodi iz njega
12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10mg/kg ali10mg/l glede na skupni SO2
13. Volčji bob in proizvodi iz njega
14. Mehkužci in proizvodi iz njih