Mesec: MAJ, JUNIJ

teden: 29. 5. – 2. 6. 2023

Številka ob jedi označuje alergen. Seznam alergenov je v tabeli pod jedilnikom   

Ponedeljek  
Zajtrk Polnozrnati kruh (1), sir (7), rezina paradižnika, sadni čaj.
Malica Mlečni riž s cimetom (7), sadje.
Kosilo Kostna juha z rezanci (1,3,9), pečen piščanec, pire krompir (7), zelena solata (12), razredčen naravni sok.
 
Torek
Zajtrk Mlečni močnik (1,3,7), sadje.
Malica Pica (1,3,7), sveža zelenjava, šipkov čaj. Dodatno sadje iz ŠS.
Kosilo Gobova juha z ajdovo kašo (1,7), lazanja (1,3,7), zeljeva solata s fižolom, domači jogurt (7).
 
Sreda
Zajtrk Rženi kruh (1), tunin namaz (4,7), rezina kumarice, bezgov čaj.
Malica Graham kruh (1), džem, kisla smetana (7), bela kava (7), sadje.
Kosilo Milijonska juha (1,3), zeljne krpice (1,3), piščančja hrenovka (1,6) ali pečenica, zabeljen fižol, domače pecivo (1,3,7).
 
Četrtek
Zajtrk Mlečna banana (1,7), bela kava (7), sadje.
Malica Makaronovo meso (1,3), rdeča pesa. Dodatno sadje iz ŠS.
Kosilo Goveja juha (1,3,9), puranji zrezek v zelenjavni omaki (1), riž treh zrn, zelena solata z lečo (12).
 
Petek
Zajtrk Kmečki kruh (1), mesni narezek, sveža zelenjava, planinski čaj.
Malica Sirov burek (1,3,7), kakav (6,7,8), sadje.
Kosilo Porova juha (1,7), file lososa na žaru (4), kus–kus (1), mešana solata (12) (kumarice, paradižnik), razredčen naravni sok.

Snovi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

PODATKI O ALERGENIH, KI JIH MENI VSEBUJE 

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira in proizvodi iz njih)
2. Raki in proizvodi iz njih
3. Jajca in proizvodi iz njih
4. Ribe in proizvodi iz njih
5. Arašidi in proizvodi iz njih
6. Soja in proizvodi iz soje
7. Mleko in izdelki iz mleka (laktoza)
8. Oreški (orehi, lešniki, mandeljni, ameriški orehi, pistaciji in izdelki iz njih)
9. Listna zelena in izdelki iz nje
10. Gorčično seme in proizvodi iz njega
11. Sezamovo seme in proizvodi iz njega
12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10mg/kg ali10mg/l glede na skupni SO2
13. Volčji bob in proizvodi iz njega
14. Mehkužci in proizvodi iz njih